Дома > Вести > Вести од индустријата

Брзи спојници за воздух и гас кога белешките!

2022-08-16

Прво, воздушна класа
Воздушните брзи споеви главно се користат за брзо поставување на воздушни цевководи и фитинзи на пневматски алати. Соодветно на неговата употреба, постојат различни материјали на телото, големина и форма на инсталација.
Мерки на претпазливост за употреба:
1. Ве молиме не го користете за други цели освен течност.
2. Не користете за течности освен за применливите течности.
3, при користење не надминувајте го високиот притисок за употреба.
4, не користете надвор од употребата температурен опсег, за да се спречи деформација на заптивни материјали, лесно да доведе до формирање на истекување.
5, не удирајте вештачки, свиткајте, истегнувајте, за да спречите оштетување.
6, не се мешаат со метален прав или песок прашина и други места за употреба, може да се користат тука брзи зглобови може да се користат во многу лоши работни услови и да се обезбеди долг работен век. Како што е прицврстувањето на остатоците ќе предизвика слаба работа или истекување. Не отстранувајте го брзиот приклучок.
Два, класа на гас
Главно се користи за општи цевки со осигурувачи, со карактеристики на голем проток, издржливост и отпорност на корозија. Главниот материјал, големината и обликот на инсталацијата се различни.
Мерки на претпазливост за употреба:
1. Течноста треба да тече од страната на ракавот кон страната на приклучокот.
2. Ве молиме користете го запечатувачкиот материјал за надворешната нишка на контролната нишка.
3. При инсталирање на конецот, ве молиме не го надминувајте големиот вртежен момент на затегнување за да спречите оштетување.
4. Ве молиме не го користете за други цели освен за брзи флуидни зглобови.
5. Ве молиме не користете за течности освен за применливите течности.
6. Ве молиме не поврзувајте се со брзи флуидни конектори направени од други компании.
7. Не ја надминувајте границата за висок притисок при употреба. Не користете надвор од опсегот на работната температура за да спречите абење или истекување на материјалите за заптивање. Не удирајте вештачки, свиткувајте, истегнувајте за да спречите оштетување.
8, не мешајте со метален прав или песок прашина и други места за употреба, за да спречите лоша работа или истекување. Како што е прицврстувањето на остатоците ќе предизвика слаба работа или истекување. Не користете каде што е заглавен гас. Не ставајте или растоварувајте кога во близина има отворен пламен. Кога ќе дојде до калење, заменете го со новиот производ.
9. При инсталирање на цревото, не допирајте масло за да спречите природен пожар. Кога повторно го поставувате цревото, исечете го крајот на цревото од повеќе од 3 см. Не користете за други цели освен приклучоци за брзи течности. Цврсто вметнете го цревото во коренот на конекторот и прицврстете го со ремен за црево или навртка.
10. За да се спречи поседување вода, таа треба да се чува во затворен простор. Не користете испукани црева за да спречите протекување.
11. Пред употреба треба да се изврши проверка на истекување. Во случај на истекување, употребата веднаш се прекинува и се заменува со нови производи. Уверете се дека вентилот за факелот за заварување е затворен пред да се поврзете.
12, заварување треба да се обрне внимание на употребата на одреден временски период, за извршување на заеднички и цевковод безбедност инспекција, да се провери дали има истекување феномен.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept